Mert az ingatlan sikeres eladása a fontos: a kizárólagos szerződés sem kizárólagos a Balla Ingatlannál

Mert az ingatlan sikeres eladása a fontos: a kizárólagos szerződés sem kizárólagos a Balla Ingatlannál

A Balla Ingatlan átalakította ingatlanközvetítői technológiáját, ami nagyobb szabadságot és hatékonyságot jelent mostantól az ingatlanuk eladásával őket megbízó tulajdonosok számára. Az ingatlanközvetítői piacon a nagy hálózatok között legalacsonyabbnak számító közvetítői jutalék ugyanakkor megmaradt.

Ha az ügyfél a Balla Ingatlant bízza meg ingatlana eladásával kizárólagos szerződés keretében, akkor az irodánál egyedi marketingstratégiát készítenek a minél hatékonyabb értékesítés érdekében, aminek része az is, hogy bármely etikusan és legálisan működő ingatlanközvetítőt vagy ingatlanközvetítő vállalkozást is bevonjanak az értékesítésbe, amennyiben szükségesnek találják - mondta Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa.
Minderre azért van szükség, mert minden ingatlan egyedi, sőt, nem csak az ingatlan tulajdonságai, hanem a piac is befolyásolja, hogy mit hogyan kell hirdetni és hogyan lehet sikeresen eladni. A közvetítő munka ugyanis nem egyenlő az ingatlanok hirdetésével, ez csupán egy fontos de kis része a tevékenységnek: az ingatlanközvetítő ugyanis teljes ügykezelést végez.

A komplex és hatékony értékesítési folyamatba emellett beletartozik az értékesítési irányár körültekintő meghatározása, az alkalmazott online és offline hirdetési módok kiválasztása, online hirdetések esetében a szükséges hirdetési kiemelések alkalmazása, valamint a közösségi média megjelenés menedzselése.

Azt is elmondta, hogy egy jó "versenyképességű" ingatlan esetében persze nincs különösebb nehézség az eladással, így az ingatlanközvetítők saját hirdetési csatornáikon is gyorsan meg tudják találni az érdeklődőket, akiket a felkészült munkatársak megversenyeztetnek, kialakul az alku, majd az üzletkötés. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy sokszor jelennek meg olyan ingatlanok a piacon, melyek adottságaik miatt keresettek, így ha az ingatlanközvetítő a tulajdonossal együttműködésben megfelelően árazza be azt, akkor elegendő megfelelő módon meghirdetni, és már érkeznek is az érdeklődők. Ha az ingatlan ilyen, akkor nincs szükség más irodákkal történő együttműködésre - hangsúlyozta a szakértő.

Nehezebb a helyzet, ha egy ingatlan versenyképessége gyenge. Ilyen esetekben minél szélesebb vevői kört kell megtalálni az ajánlattal, ezért a Balla Ingatlan azzal a megoldással állt elő, hogy saját jutalékmegosztásuk mellett nyitottak arra, hogy más közvetítőt is bevonjanak a folyamatba. Erről a döntést az ingatlanközvetítő és az irodavezető közösen hozza meg, az ingatlan értékesítési stratégiájának meghatározásakor.

Ezért a Balla Ingatlan együttműködést kínál az általa végzett ingatlanközvetítői tevékenység során minden etikusan és legálisan működő ingatlanközvetítőnek, ha ez az ingatlan értékesítése szempontjából indokolt, és a partnerséget kereső ingatlanközvetítő megfelelő képesítéssel és hozzáállással rendelkezik a partnerkapcsolat során végzendő ingatlanközvetítői feladatok ellátásához.

És hogy miért jó mindez az eladóknak?

- kizárólagos szerződés esetén csupán 2,5% + ÁFA a közvetítői díj
- a piac teljes lefedése, minden vevő elérése megtörténik
- a vevőket egyetlen munkatársuk kezeli, aki bonyolítja az alkut és a megegyezést, ami sokkal hatékonyabb, mint ha több csatornán keresztül érkező ajánlatokat kellene fogadnia
- minden más, közvetítővel kapcsolatos feladatot és esetlegesen felmerülő problémát is kezel az iroda
- az ingatlan hirdetése nem jelenik meg számtalanszor, több ingatlanközvetítő nevében az interneten, többször hanyagul szerkesztett tartalommal, bizalmatlanságot keltve a vevőkben

A jutalék kapcsán végül Balla Ákos megjegyezte, hogy a hálózatok, illetve komolyabb ingatlanközvetítő cégek díjszabására vonatkozó, 2023. októberi felmérésük szerint továbbra is a Balla Ingatlan 2,5%+ áfa díja a legkedvezőbb. Így, ha az ügyfél a Balla Ingatlanra bízza ingatlana értékesítését, akkor a legkedvezőbb díjért a legszélesebb körű piaci elérést kapja.

470113_kizarolagos_banner.png



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk